Ma - vr 9.00 - 17.00 uur
| | |
Boven

De paasdagen komen eraan

De paasdagen komen eraan

FEESTDAGEN

De Paasdagen komen er weer aan, een weekend waarin verleidingen op de loer liggen. Hoe heb jij jezelf voorbereid op deze dagen?

Tip: plan de feestdagen goed; maak afspraken met jezelf, zodat je beter voorbereid bent op de uitdagingen. Hieronder nog wat last- minute tips.

Zoek de balans op
Ga je tijdens de feestdagen minder gezond eten en drinken? Kies er dan voor om de dagen voor en na de feestdagen extra gezonde keuzes te maken. Eet dan bijvoorbeeld veel groenten en fruit en minder koolhydraten, drink geen alcohol en beweeg meer. Probeer hier dus een balans in te vinden.

Keuzes maken helpt
Vaak heb je veel keuze tijdens het paasontbijt, -brunch of -diner en wil je misschien het liefst van alles wel een beetje.
Observeer de keuzes eens. Wat vind jij het allerlekkerst? Eet bijvoorbeeld alleen dingen die je minimaal een 9 geeft. De uitdaging hierin is om de rest over te slaan.

Een andere mogelijkheid is om alleen te kiezen voor de gezondere opties zoals:

  • Een gezond(er) toetje. Kies voor fruit, pure chocola (>85%) in plaats van melkchocola, of voor sorbetijs in plaats van roomijs.
  • Een gezonde snack zoals wortels, tomaatjes, paprika en avocado bevatten meer voedingsvezels. Eet ze rauw of dip ze in een zelfgemaakte yoghurtsaus.
  • Minder of een gezondere saus. Maak zelf je sausjes met bijvoorbeeld yoghurt in plaats van mayonaise. Zo maak je het een stuk gezonder!

Wij wensen jou hele fijne en gezonde Paasdagen toe!

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.