Ma - vr 9.00 - 17.00 uur
| | |
Boven
 

Werknemersvitaliteit

Voor duurzaam inzetbare medewerkers

Algemene informatie

In het bedrijfsleven wordt er veel verwacht van medewerkers. Een positieve houding, betrokken- en nieuwsgierigheid, dat ze verantwoordelijkheid nemen en ambitieus zijn, dat ze zich willen verbeteren en voortdurend de beste versie van zichzelf laten zien.

De verwachting is dat in de toekomst de pensioenleeftijd nog verder zal stijgen waardoor medewerkers steeds langer zowel mentaal als fysiek fit moeten blijven. Het investeren in werkgeluk, gezondheid en plezier van medewerkers is niet meer weg te denken en draagt bij aan een gezonde bedrijfsvoering.

Een duurzame gedragsverandering teweeg brengen kost tijd. Daarom begeleiden de professionals van Olivitaal bedrijven en organisaties in het proces waar vitale, fitte en gemotiveerde medewerkers duurzaam inzetbaar worden. Lees meer over de op maat samengestelde vitaliteitsprogramma’s, medewerkers op gezond gewicht, mindfulness of individuele coaching en de positieve effecten hiervan.

Gecertificeerde Leefstijlcoaches

Om professionaliteit te kunnen garanderen hebben de Leefstijlcoaches van Olivitaal een achtergrond als Bewegingsdeskundige, therapeut of coach met veel ervaring in gedragsverandering. Zij hebben allen een geaccrediteerde post-HBO opleiding gevolgd, waarin zij vanuit de meest actuele wetenschappelijke inzichten hun kennis over voeding, bewegen, slaap, stress, ontspanning en gedrag verder hebben uitgebreid.

Wij zijn lid zijn van de beroepsvereniging (BLCN) en het kwaliteitsregister (Kabiz) zodat we kwaliteit bieden en jullie op een professionele manier kunnen begeleiden naar een vitale organisatie!

Vitaliteitsprogramma

Op maat samengesteld voor maximale impact

Vitaliteitsprogramma

Onze aanpak is persoonlijk, flexibel en op maat gemaakt. Een vitaal bedrijf bruist van de energie. Energie die nodig is om je organisatie te laten groeien. Wij brengen jouw organisatie in haar meest vitale vorm.

De positieve effecten van een op maat samengesteld vitaliteitsprogramma

Daling ziekteverzuim

Fitte medewerkers melden zich minder snel ziek.

Succesvoller

Wie zich vitaler voelt beleeft meer werkgeluk, en is productiever.

Persoonlijke groei

Actie ondernemen, erkennen wie je bent en je kwaliteiten erkennen leidt tot groei.

Meer zelfvertrouwen

Door te bewegen krijg je meer zelfvertrouwen.

Nieuwe kansen

Energieke medewerkers zien sneller kansen en mogelijkheden.

Creatiever

Vitale mensen kunnen sneller met creatieve oplossingen komen.

Scherp schakelen

Vitaliteit houdt je brein scherp.

Daadkrachtig

Investeren in vitaliteit levert medewerkers op die dynamisch en weerbaar zijn.

Teamwork

Samen sporten zorgt voor sociale cohesie en een betere samenwerking.

Mentale veerkracht

Zodat medewerkers de veerkracht hebben om feedback beter toe te passen.

Optimale prestaties

Inzetten op vitaliteit laat de prestaties stijgen.

Gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl is de basis voor vitale medewerkers.

Buiten bewegenMeten

Hoe staat de organisatie ervoor?

We gaan van start met wetenschappelijke vragenlijsten die de medewerkers invullen. Hierdoor krijg je op organisatieniveau inzicht over de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van de medewerkers. De vragenlijsten bevatten de volgende onderdelen; vitaliteit, leefstijl, bewegen, voeding, stress, ontspanning, slaap, mentale weerbaarheid en duurzame inzetbaarheid. 

Analyseren

De vragenlijsten worden geanalyseerd. In overzichtelijke grafieken wordt zichtbaar hoe de organisatie ervoor staat. 

Plan van aanpak

Samen met de organisatie gaan we in gesprek. De resultaten van de vragenlijsten worden besproken en we kijken naar een gepersonaliseerd programma zodat de organisatie kan groeien met vitale en duurzaam inzetbare medewerkers. 

Go Vital!

Medewerkers volgen een interventie welke individueel of groepsgericht kan zijn. Dit is maatwerk. Iedere medewerker gaat een apart coachtraject in op basis van de individuele resultaten die inzichtelijk zijn geworden vanuit de vragenlijsten. Daarnaast kan de organisatie ervoor kiezen om een beweegprogramma, mindfulness of individuele coaching te laten starten. Dit kan zowel face-to-face als online verzorgd worden.

Het doel van de coachgesprekken is dat we bewustwording van huidige denkpatronen en gewoontes creëren bij de medewerker. We willen ervoor zorgen dat ze intrinsiek gemotiveerd raken en de verantwoordelijkheid voelen om zelf de regie te nemen. 

Monitoren

Slaat de interventie aan? Hoe staat de organisatie er momenteel voor? Om de voortgang te meten, brengen we de dezelfde onderdelen onder de aandacht en zo brengen we de duurzame inzetbaarheid en de vitaliteit van jullie medewerkers in kaart. 

Medewerkers op gezond gewicht

Zorgt voor minder verzuim

Medewerkers met (ernstig) overgewicht verzuimen vele dagen per jaar meer dan medewerkers met een gezond gewicht, blijkt uit onderzoek. Naast het verschil in verzuim, loont het ook om te investeren in gezond gewicht vanwege arbeidsbeperkingen die heersen bij medewerkers met overgewicht op de werkvloer.

Een actief bedrijfsbeleid rondom gezond gewicht is goed voor medewerker én werkgever want het verhoogt de productiviteit!

Een gezond gewicht is belangrijk. Echter is het veranderen van gedrag niet eenvoudig. Vele van ons hebben meerdere keren per jaar goede voornemens, maar steeds blijkt dat veranderen moeilijker is dan gedacht. De leefstijlcoaches van Olivitaal kunnen hierbij helpen. Als leefstijlprofessionals weten we hoe lastig het is om gezonde gewoontes vol te houden en wat er nodig is om een bedrijf hierin te ondersteunen.

Inhoud

We bieden een tweejarig leefstijlprogramma aan, gericht op duurzame gedragsveranderingen, waar zowel bewegen, voeding, slaap, stress als ontspanning aan bod komt. Al deze determinanten hebben invloed op de eet- en beweegkeuzes die we dagelijks maken. Het is belangrijk om geleidelijk gewicht te verliezen door op een gezonde manier minder of anders te gaan eten en structureel voldoende te bewegen.

Er wordt gestart met een individueel intakegesprek, gevolgd door 16 groepsbijeenkomsten afgewisseld met 7 individuele coachgesprekken.  Samen met de medewerkers gaan we doelen stellen, kansen zien en kleine aanpassingen maken die voor groot effect zorgen. Daarnaast gaan  we in gesprek over de verschillende leefstijldeterminanten en wordt er voldoende tijd geïnvesteerd in hoe de medewerkers na twee jaar begeleiding op eigen voet verder kunnen en hun gezonde levensstijl kunnen behouden.

Doel

Gewichtsverlies en gezonde keuzes maken met als uiteindelijke doel een langdurige gedragsverandering met een blijvend gezond gewicht.

Dit programma is bewezen effectief. Voor meer informatie neem contact met ons op.

Individuele coaching

Van werkstress naar werkgeluk

Individuele coaching

Naast gezonde voeding en voldoende beweging is zelfkennis en goed kunnen omgaan met gedachten, overtuigingen en emoties onmisbaar voor gezonde werknemers.

Olivitaal is een enthousiaste, onafhankelijke en deskundige professional die er is om medewerkers verder te helpen met het aanpakken en oplossen van werk- en/of privé-gerelateerde problemen. Wij begeleiden medewerkers door individuele coaching bij het concretiseren van hun veranderwens en bij het nemen van noodzakelijke of gewenste stappen.