Ma - vr 9.00 - 17.00 uur
| | |
Boven
 

Beweegprogramma’s

Algemene informatie

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen. Daarbij worden er ook spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes, hart- en vaatziekten, depressieve symptomen en bij ouderen botbreuken.
Olivitaal biedt beweegprogramma’s aan onder begeleiding van een bewegingsdeskundige die zijn afgestemd op jou persoonlijke situatie en wensen. Een beweegprogramma kan in groepsverband gegeven worden, maar ook individueel. In beide gevallen is het doel: onder begeleiding van een bewegingsdeskundige werken aan het ontwikkelen van een actieve leefstijl.

Bewegen verbetert namelijk je…

  Humeur en geeft energie zodat je de rest van de dag straalt

  Bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten zodat je je gezond voelt

  Stofwisseling en heeft daardoor een positieve invloed op je gewicht

  Weerstand om stress kwijt te raken

  Balans zodat de kans op vallen verkleint

  Mentale gezondheid zodat er minder kans is op stress, overspannenheid of een burn-out

  Onafhankelijkheid op latere leeftijd zodat u langer thuis kunt blijven wonen

 

Hoe werkt het?

Voordat het beweegprogramma start, krijg je eerst een intakegesprek. De bewegingsdeskundige bekijkt of je in aanmerking komt voor een beweegprogramma. Vervolgens kan er gekozen worden voor een lichaamsanalyse, stel je doelen samen en wordt er een programma op maat gemaakt dat bij jou past. Een beweegprogramma is altijd gericht op het verbeteren van je gezondheid en je algehele conditie die invloed heeft op je eventuele aandoening. Ook dagelijkse activiteiten die voor jou lastig zijn komen aan bod. In het beweegprogramma leer je hoe je beweging en activiteiten (weer) kunt inpassen in je dagelijks leven.

Locatie

Wij bewegen het liefst buiten in de natuur. Onderzoek wijst uit dat dat mensen die in de natuur bewegen, dit langer volhouden én vaker willen herhalen. Bewegen in de natuur met frisse lucht is daarnaast goed voor je brein. Je ervaart meer ontspanning, vermindert de stress en het stimuleert je creativiteit.
Is buiten sporten niet voor jou weggelegd? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om lid te worden bij één van de sportscholen waar Olivitaal mee samenwerkt of met een bewegingsdeskundige bij jou thuis aan de slag te gaan.

Obesitas, diabetes, COPD, hart- en vaatziekten

Kom in beweging

Bewegen met een chronische aandoening

Voor mensen met een chronische aandoening, zoals artrose, COPD, osteoporose of een hartziekte, is bewegen extra belangrijk. Dat geldt ook voor mensen met obesitas, diabetes type 2 en voor mensen die een (oncologische) behandeling hebben gehad. Juist voor deze (ex) patiënten is het vaak extra moeilijk om actief te blijven. Een bewegingsdeskundige kan hierbij helpen.
Als je meer wilt weten over bewegen in combinatie met je chronische ziekte, lees dan de blog van Olivitaal waarin de positieve effecten van bewegen uitgebreid worden besproken per ziektebeeld.

Wij begrijpen als geen ander dat het erg spannend kan zijn om te gaan bewegen met een chronische ziekte. De bewegingsdeskundige van Olivitaal kunnen je op een veilige en verantwoorde manier begeleiden zodat je kunt sporten waarbij rekening gehouden wordt met wat je kan en wat je niet kan. Per individu kijken we naar de mogelijkheden.

Kom alleen sporten of samen met je partner, vriend of vriendin en werk aan een gezonde toekomst. Je hebt maar één lichaam. 

Groepslessen


Sporten is gezond, en buiten sporten nog gezonder.

Met 1,5 meter afstand sporten wij buiten in de natuur. De lessen variëren in bootcamp, obstakel training, BBB (buik, billen, benen) of wandelen.
De belangrijkste elementen zijn:

  Met plezier sporten

  Actief bewegen in de buitenlucht

  Een uitdagende omgeving

  In groepsverband je conditie en je spierkracht verbeteren

  Je fitter gaan voelen 

  Op je eigen niveau trainen

  Afwisselende en uitdagende trainingen onder begeleiding van een bewegingsdeskundige en coach

Personal training

 

Individuele begeleiding bij het sporten is meer dan leuk

Onder persoonlijke begeleiding sporten is niet alleen leuk, maar ook inspirerend. Persoonlijke begeleiding oftewel Personal Training heeft bewezen de meest effectieve begeleidingsvorm te zijn. Een goede personal trainer stelt een op maat gemaakt trainingsprogramma voor je op, begeleid je per sessie en helpt je met het stellen van realistische doelen.

Personal training of duo training kan zowel in een sportschool waar Olivitaal mee samenwerkt, bij jou thuis in je vertrouwde omgeving of buiten in de natuur gegeven worden.